Bruidsfotografie | Marloes & Gerben trouwen in Dordrecht

Bruidsfotografie | Marloes & Gerben trouwen in Dordrecht

Als je in hartje Dordrecht woont, is het niet zo moeilijk waar de bruiloft moet worden gevierd! Vanuit de achterkamer kijk je over de gracht op de Grote Kerk van Dordrecht. Veel Dordtser kan het niet! Omdat Marloes wel van verrassingen houdt, maar liever niet ongepland (!) was alles tot in de puntjes voorbereid. De route die we zouden wandelen tijdens de bruidsreportage had ik inclusief handige tips vooraf gekregen. De (bak)fiets zou een belangrijke rol spelen als vervoermiddel deze dag. Ik weet nu precies waar Leuvebrug, Pottekade en Pelserbrug te vinden zijn. Nadat Gerben aangebeld had (bij zijn eigen huis) aan de Voorstraat om zijn bruid op te halen, wandelden we de uitgestippelde route in een mooi voorjaarszonnetje.

Dordt kende ik intussen wel een beetje, dacht ik. Maar nu kwam ik op unieke (voor mij nieuwe) locaties. De gasten werden ontvangen in In de Kosterij grenzend aan de Trinitiskapel. Na de lunch met (echte kleverige) Zeeuwse bolussen, ging het bruidspaar in bakfiets omringd door neefjes en nichtjes naar het stadhuis (14e eeuw!). Hierna stond er weer een prachtige locatie op het programma: Den Witten Haen. Na de groepsfoto’s in de oude achtertuin, de toost en de bruidstaart stond het diner klaar. De familieleden deden een aantal boekjes open over het bruidspaar en het was al snel tijd om naar de Grote Kerk te gaan. Als je in Dordrecht bent of trouwt, kun je niet om de kerk met zijn overhellende toren heen. We waren er die morgen al geweest om er foto’s te maken. Ook al was het prachtig weer, het licht is in deze kerk altijd verrassend.

De hele dag was eigenlijk een rondje om de Grote Kerk. Ook na de kerkdienst liepen ze niet verder dan 300m om het feest te vieren in het Dolhuis.

 

Reacties