Bruidsreportage | Bruiloft in Zeeland

Bruidsreportage | Bruiloft in Zeeland

Zelfs zonder zon zien Zeeuwen de zon schijnen! Het was op deze vrijdag 26 oktober 2018 dan wel grijs en nat in ‘s Gravenpolder, Cor-Jan en Anne-Lien lieten hun humeur niet beïnvloeden door de omstandigheden. Ik was gearriveerd bij Zeeuws bloed!

Ik hoefde niet lang te zoeken naar het huis van bruid. Het sprong er prachtig versierd en verlicht uit. Daar was zichtbaar veel zorg en aandacht aan besteed! In het schemerdonker arriveerde de bruidegom in zijn authentieke-door zijn broers aangeduwde-onverwarmde Volkswagen Kever om zijn bruid op te halen en mee te nemen naar Middelburg. In het schitterende oude centrum rond de abdij en het Zeeuws museum maakten we foto’s. Anne-Lien had hiervan en – over gedroomd!

Nadat met alle daggasten was geluncht (ook weer heerlijk voorbereid) reden we naar Nisse (ja, dat is ook in Zeeland) om in de luwte bij de oude dorpskerk groepsfoto’s te maken. Daarbij kregen we support van een klein legertje aan tablets, smartphones en enthousiaste aanmoedigingen van de daggasten! Mochten mijn foto’s van deze sessie mislukt zijn, geen probleem, genoeg reserve opnames!

In een mooie (gepotdekselde) Zeeuwse trouwzaal werd het burgerlijk huwelijk gesloten. Witte duiven werden losgelaten als symbool van vrede en geluk. Het valt mij op dat alle bruiden enorm opgelucht kijken als ze deze vogels los mogen laten…

Het kerkelijk huwelijk werd ingezegend door de opa van de bruidegom in ‘s Gravenpolder. De bruidstaart werd intussen klaargezet in Landlust. De regen kwam intussen met bakken naar beneden, maar bij de open haard was het prima!

Terwijl ik dit schrijf en de regen ook nu en hier tegen mijn raam klettert, zit het kersverse bruidspaar op een terrasje op Malta. Het is er onbewolkt, de zon schijnt en het is er 23 graden.

Reacties