Gezinsfotografie | Outdoor photoshoot

Gezinsfotografie | Outdoor photoshoot

Wat was ik blij toen ik 5 jaar geleden mijn eerste serieuze studioruimte kreeg! Ik kocht lampen, softboxen, achtergronden en nog een heleboel, volgde een aantal cursussen om studiofotografie onder de knie te krijgen. In de studio was ook een keuken, verkleedruimte en zelfs een wachtruimte boven, mocht het te druk worden! Het bleek niet ‘mijn ding’ te zijn… Jonge kinderen die binnenkwamen dachten dat ze met al die lampen en snoeren bij de tandarts waren aangekomen en ik moest mijn best doen om ze vervolgens (zonder verdoving) vrolijk te fotograferen. Als ze dan ontdooid waren, gingen ze te vrolijk verstoppertje spelen achter mijn scherm, struikelden over losliggende snoeren en een kleuter was zo vrolijk dat ze door mijn scherm viel en er aan de achterkant weer uitkwam… Ook bij het maken van portretten van volwassenen merkte ik dat het toch even duurde voordat ze alle aparatuur vergaten en ontspannen gefotografeerd konden worden.

Na 2 jaar heb ik mijn lampen opgeruimd, mijn doeken opgerold en binnen verruild voor buiten. Buiten kan vanalles zijn: een bos, het strand, een oude poort, een brug, de hei, een oud landhuis of een vervallen boerderij! Geen ingewikkelde lampen, maar natuurlijk licht zoals het op dat moment is. Ik merk dat kinderen en volwassenen zich veel eerder op hun gemak voelen. Buiten hebben we letterlijk meer ruimte. We kunnen wandelen en kinderen kunnen spelen. Intussen maken we foto’s!

Zo ook deze middag met Aron, Evelien (bijna 40 weken zwanger!) en hun zoontje Jefta. We hadden gekozen voor een boerderij die medio 2018 gesloopt gaat worden, maar nu gebruikt mag worden als fotolocatie, lucky me! Evelien is zelf ook fotografe bij Lien photography en soms werken we samen bij het fotograferen van bruiloften. Ze wilde nu graag aan de andere kant van de camera staan en dat was prachtig om te doen! Intussen speelde Jefta met takken, blaadjes en steentjes. Het werd een combinatie van gezins – , zwangerschaps – en portretshoot! De verschillende decors lagen voor het oprapen en soms werden we verrast door de zon die even door de wolken scheen. Ook deze middag, miste ik mijn binnenstudio geen moment!

Reacties