Portretfotografie | Met Myrthe in het centrum van Rotterdam

Portretfotografie | Met Myrthe in het centrum van Rotterdam

We (mijn vrouw, dochter en ik) zaten achterin bij restaurant Bertmans in Rotterdam te lunchen en we keken uit op het prachtige troosteloze jaren ’50 pleintje tussen de flats. Dat leek mij toch wel een uitdaging om daar foto’s te maken, dacht ik tijdens deze vega(n) lunch! Het moest toch kunnen om te fotograferen op die typisch Rotterdamse saaie plekken?

Myrthe de Kwant durfde het aan op deze karakteristieke ‘boring’ locaties, foto’s te laten maken! Ze speelt al jaren waterpolo en is dan ook niet kinderachtig. Dat kwam goed uit natuurlijk en helemaal mooi op deze vrijdag toen het ook nog eens koud en grijs en miezerig weer was. Ik werd er alleen maar enthousiaster van en moest zonder enige heimwee terugdenken aan de jaren dat ik nog een studio had waar ik altijd het juiste licht en temperatuur had! Dat was pas saai!

Het leek mij wel mooi om op weg naar het centrum, te starten bij de Willemskade onder de Erasmusbrug. Bovenop de brug of bij de Wilhelminapier was de uitdaging minder groot. Dat doet iedereen al… Omdat het terras bij restaurant ‘Prachtig’ nu toch uitgestorven was (begrijpelijk midden in de winter) konden we ook daar prima foto’s maken. Niemand die het immers bedenkt om daar te fotograferen? Bij het pleintje (waar ik op uitkeek tijdens de lunch) tegenover schoenwinkel Van den Assem in de Aert van Nesstraat, was het decor weer heel anders saai dan middenop de Lijnbaan. Vier Japanse zussen vroegen of ik hen wilde fotograferen met hun Iphone. Als tegenprestatie boden ze aan om ook van ons samen een foto te maken. Dan hoefde dat meisje niet steeds alleen op de foto!

Rotterdam is de saaiheid voorbij!

Reacties