Portretfotografie | Portretsessies op 111 locaties in Rotterdam

Portretfotografie | Portretsessies op 111 locaties in Rotterdam

Al bladerend in het boek van Mirjam en Femke de Winter ‘111 plekken in Rotterdam die je gezien moet hebben’, kwam ik Huis Sonneveld tegen. ‘Voor wie van jaren dertig design houdt, is een bezoek aan deze museumwoning een must. Deze witte, losstaande villa aan het Museumpark werd speciaal ontworpen in de stijl van het Nieuwe Bouwen voor een van de directieleden van de Van Nellefabriek, Albertus Sonneveld.’ De architect die het huis ontwierp, was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het Feyenoordstadion. Een gebouw dat typisch in het centrum van Rotterdam thuis hoorde, maar ik was er altijd voorbij gelopen, gefietst of gereden…. Ik werd nieuwsgierig of het van binnen net zo mooi en licht zou zijn als Mirjam en Femke beschreven. Toestemming vragen om te fotograferen, is altijd handig en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Mooi!

Omdat ik het fotograferen van architectuur en interieurs graag overlaat aan mensen die dol zijn op dode dingen, vroeg ik Sariëlle of ze mee wilde denken over een shoot in dit decor. Omdat ik Sariëlle al eerder fotografeerde, wist ik dat ze goed na zou denken over kleding die paste bij de sfeer van dit huis uit 1933. Dat bleek te kloppen!

We wandelden door een huis vol meubels van Gispen, een Bruynzeel-keuken en vazen uit Leerdam. Het grootste deel van de meubels, lampen, serviezen, boeken, etc zijn origineel en stonden zoals toen bij de familie Sonneveld. Verrassend was het prachtige licht dat mooi gefilterd door de vitrage naar binnen viel. Net zo verrassend als het alarm dat regelmatig afging als we per ongeluk meubels aanraakten…

Een prachtige Rotterdamse fotolocatie Nu op naar de volgende 110 plekken!

Reacties